Fathom Architects

Dial House, Putney, Wandsworth

  • LocationPutney, Wandsworth
  • UseOffice
  • ClientOcubis for Simca LLP
  • Size8,500sqm 91,000sqft
  • Date2017

This project repurposes a 1980’s office building to improve its connection to the surrounding streetscape, and create an articulated façade which breaks down the scale of the development whilst increasing area by 2,000 sqm.

Externally, a new palette of dark brick is combined with mullions and enlarged areas of glazing to highlight the vertical axis.  Two additional floors are added, topped by a lightweight glass structure expressed as staggered volumes.

The ground floor is animated with a courtyard garden as well as a series of stepped retail units and a double height office reception, which establish a scale and rhythm appropriate to the high street setting.

  • PlanningDP9
  • StructureCivic Engineers
  • ServicesMecserve